Wie is Ymkje

Mijn grote passie is creatief bezig zijn

Mijn grote passie is creatief bezig zijn, mandala tekenen, schilderen (acryl), breien, haken en sinds kort quilten. Dit bracht mij op het idee om midweken te organiseren op creatief gebied. Voorlopig eerst, varend door een deel van Nederland, terwijl je bezig bent met je favoriete bezigheid.

Het ligt echter wel in de bedoeling om het pakket verder uit te breiden naar mooie gebieden in en buiten Nederland.

Een kort levensverhaal over mij.

Ik ben geboren in Amsterdam, maar mijn hart ligt in Friesland. Zodra het binnen mijn mogelijkheden lag, ben ik naar Sneek verhuisd. Een goed besluit, want hier heb ik mijn man leren kennen en fantastische vriendinnen voor het leven ontmoet. Onze zoon Tommy heeft trouwens de reis net andersom gemaakt (Sneek – Amsterdam).

In Friesland heb ik mij verder ontwikkeld op het creatieve vlak: ik heb een opleiding in creatief counseling gevolgd bij de SPO en heb jaren cursussen gegeven in het mandalatekenen.

Samen met Afke Henni hebben we een breicafé opgericht in een echte kroeg Bar ’t Ouwe Vat in Sneek, ons breicafé bestaat nu zo’n 12 jaar op de woensdagavond in de oneven weeknummers. Eén keer per maand ga ik naar Franeker, de Breiwinkel Selden Sà van Nynke om nieuwe technieken te leren en om de veertien dagen ga ik naar Ajoure van Anita om sokken te breien.

Ik heb een aantal seizoen schilderlessen gevolgd in een groep bij Imke Meester. Acryl verven, het proces naar het eindresultaat blijft verwonderen.
Sinds kort heb ik een nieuwe hobby: Quilten. Ik heb de beginnerscursus gevolgd bij Rita Visscher in het Atelier Quiltlokaal in Sneek. Ook heel verslavend trouwens.

Ik geniet met volle teugen en heb het helemaal naar mijn zin met al deze leuke bezigheden. Deze hobby’s wil ik graag delen met gelijkgestemden, vandaar dat ik twee jaar terug op het idee kwam om breireizen te organiseren op ons schip. Dit is zo goed bevallen, dat Ymkje.nl is ontstaan. Met dit bedrijf hoop ik dat al mijn dromen op het creatieve reizenvlak gerealiseerd worden.

Ymkje.nl Creatieve reizen met passie
Ymkje Creatieve reizen