Wie is Ymkje

Mijn grote passie is creatief bezig zijn

Mijn grote passie is creatief bezig zijn: mandala tekenen, schilderen (acryl), breien, haken, quilten en borduren. Dit bracht mij op het idee om midweken te organiseren op creatief gebied.  Varend door een deel van ons mooie Nederland op het motorpassagiersschip de Avontuur, terwijl je bezig bent met je favoriete hobby.

 

Een kort levensverhaal over mij.

Ik ben geboren in Amsterdam. Na wat omzwervingen in het Westen, Den Haag en Delft, wist ik één ding zeker: mijn hart ligt in Friesland. Zodra het binnen mijn mogelijkheden lag, ben ik naar Friesland verhuisd en uit eindelijk in Sneek terecht gekomen. Een goed besluit, want hier heb ik mijn man leren kennen en fantastische vriendinnen voor het leven ontmoet. Onze zoon Tommy heeft trouwens de reis net andersom gemaakt (Sneek – Amsterdam).

In Friesland heb ik mij verder ontwikkeld op het creatieve vlak: ik heb een opleiding in creatief counseling gevolgd bij de SPO en heb jaren cursussen gegeven in het mandalatekenen.

Samen met Afke Henni hebben we een breicafé opgericht in een echte kroeg Bar ’t Ouwe Vat in Sneek, ons breicafé bestaat nu zo’n 16 jaar op de woensdagavond in de oneven weeknummers. Eén keer per maand ga ik naar Oostrum, de Breiwinkel Selden Sà van Nynke om nieuwe technieken te leren.

Ik heb een aantal seizoen schilderlessen gevolgd in een schildergroep  acryl verven bij Imke Meester. Het proces van de eerste schets naar het eindresultaat blijft mij verwonderen.
Een andere bezigheid van mij is Quilten. Ik heb de beginnerscursus gevolgd bij Rita Visscher in het Atelier Quiltlokaal in Sneek.  En zit op de Quiltbee van Supergoof in Kampen, 1 x in 14 dagen op de dinsdagochtend. Leerzaam en reuze gezellig. 

Door Nan van der Storm, heb ik ook het borduren ontdekt, niet met de gewone kruissteek, maar een combinatie van allerlei steken.  Het begint bij mij telkens meer te kriebelen om  ook hiermee aan de slag te gaan.

Ik geniet met volle teugen van al deze leuke bezigheden.  Dat is de reden dat ik op het idee kwam, om creatieve reizen te organiseren op het schip Avontuur.

Wat is nu mooier varend door Nederland, om met gelijkgestemden, workshops te krijgen van een specialist op zijn vakgebied. En zo is  Ymkje.nl ontstaan. Met dit bedrijf hoop ik dat al mijn dromen op het creatieve reizenvlak gerealiseerd worden. Ik begon zes jaar geleden met een breireis als try-out op toen nog ons schip. Dit was een groot succes en inmiddels organiseer ik 6 creatieve vaarreizen, al varend ontdekken ofwel

Op avontuur met de Avontuur

Ymkje.nl Creatieve reizen met passie
Ymkje Creatieve reizen