Quilten

Volgeboekt!!

Quilten

3 juli – 7 juli 2023
Reisnummer : Quilttechnieken met Nelleke Snijder

Eindelijk quilten op de boot met Nelleke Snijder 

 

 In 2022 is Nelleke, bij mij aan boord geweest met haar quiltbee “Steekje los” uit Rijnsburg. Dit was tevens een test of het mogelijk is om aan boord te quilten.

Het resultaat is dat de Avontuur nu ook Quiltboot wordt. In 2023 geeft Nelleke Snijder workshops in de diverse quilttechnieken voor zowel de beginner als de (ver)gevorderde.

 

Nelleke vertelt zelf over haar passie:

“In 1993 maakte ik mijn eerste quilt. Dat viel niet mee. Gelukkig kwam ik een goede quilter tegen, die in Canada veel ervaring heeft opgedaan. Ik maakte een “sampler” quilt. Een manier om vele technieken aan te leren, zowel met de  hand  als met de naaimachine. Het werd en is nog steeds mijn passie. In de loop van de jaren heb ik mij veel technieken eigen gemaakt.

Zeker 10 jaar geef ik les. Thuis, maar ook bij een quilt- en wolwinkels. IOok gaf ikworkshops voor en van het Quiltersgilde.

Vanuit oud leerlingen kwam 22 jaar geleden onze “bee ”STEEKJE LOS, tot stand.

Maandelijks ontmoeten wij elkaar. Vele uitdagingen en projecten zijn we aangegaan, zoals estafette, blok van de maand, quilt voor goede doelen, blokken ruil. Er waren regelmatig exposities van ons werk in de bibliotheek, het kunstatelier, museum en met kerst in de diverse verzorgingshuizen. Werk van mijn hand heeft gehangen op de landelijke tentoonstellingen van het Quiltersgilde. In Rijnsburg heb ik een aantal keren een prijs gewonnen bij de jaarlijkse amateurkunstexpositie.

Het sociale aspect vind ik heel belangrijk. Je stimuleert elkaar en leert van elkaar, en er komt nog eens iets af.

Ik vind het nog steeds heel leuk om   quilters de kneepjes van patchwork en het quilten door te geven. Het is echt een mooie hobby en ben helemaal enthousiast om deze vijfdaagse op de quiltboot Avontuur te geven.

Wat kun je verwachten

Patchwork en quilten is tijdrovend. Verwacht dus niet dat er een quilt voor het bed afkomt in 5 dagen. Ook zelf ontwerpen slaan we even over (misschien een volgende keer?). We gebruiken bestaande patronen of delen daarvan.

Wat kan wel?  De uitleg,  het voordoen en starten met bepaalde technieken, voor een niet al te groot project.

Enkele technieken met de hand zijn: De Engelse methode (Zeshoekje om kartonnetje), Ronde vormen, “Puntje -puntje handwerk”, Applicatie, vouwtechniek, het naaien op een ondergrond, Sticherie, Dresden plate en Crazy blokken. 

Ik heb een patroon beschikbaar, die zowel leuk is voor beginners als gevorderden. Een echt quiltje dus. Maar een lopertje voor op tafel of een kussen kan des gewenst natuurlijk ook.

Wil je hulp bij quiltvragen voor je eigen project, geen probleem, leuk, ik help je graag.

Op de boot is in verband met de ruimte en het stroomgebruik  1 naaimachine beschikbaar.

Dat hoeft niet bezwaarlijk te zijn. Als je maar weet, hoe je  thuis verder moet gaan en ook daar help ik je graag bij. Het is vakantie. Niets is verplicht. Maak wat je leuk vindt. Wil je veel leren, vraag mij uit, kijk goed en begin met een project(je).

 

Route met het schip Avontuur: De IJsselroute

Maandag : Vertrek vanuit Zwolle en zetten we koers naar Kampen de Hanzestad aan de IJssel. Kampen kent vele leuke winkeltjes en heeft een prachtig centrum met leuke straatjes en kerken. Maar de mooiste winkel is toch wel Supergoof! Een winkel vol met prachtige quiltbenodigdheden en stoffen (zie foto beneden). Ingrid gooit speciaal voor de quiltboot haar deur open. We mogen in alle rust rond sneupen.

Dinsdag : varen we naar Harderwijk. Deze route kent eigenlijk alleen maar idyllische leuke stadjes. Harderwijk, eveneens een Hanzestad heeft een compact oud centrum met vele winkeltjes en bezienswaardigheden.  

Woensdag :  varen we naar het pittoreske Spakenburg. Spakenburg is een oud vissersdorpje, met een mooie botterhaven. Ook ligt er in het centrum een ouderwetse handwerkwinkel met prachtige klederdrachtstoffen. Het museum van Spakenburg is ook de moeite waard om te bekijken. Hier hangt zelfs een autentiek quilt(je) aan de muur. Vergeet je museumjaarkaart niet mee te nemen. 

Donderdag : ’s ochtends heb je nog de tijd om het museum te bekijken van Spakenburg, want we varen pas halverwege de middag naar Muiden, zodat we midden in het centrum liggen. 

Vrijdag :  zit het er al weer op en varen we naar Amsterdam en meren af op de vertrouwde ligplaats het Oosterdok, steiger 4.

Quilten

3 juli – 7 juli
Reisnummer : Quilttechnieken met Nelleke Snijder

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 670
Grote éénpersoonshut  : € 720
Twee persoonshut*       : € 570 per persoon

*Uitsluitend samen te boeken.