Ontwerp-, brei- kleurenfeest Margreet Vonkeman

1 oktober – 7 oktober 2023 VOLGEBOEKT
Reisnummer :  Alleen reservelijst mogelijk

ontwerpkleurenfeest omslagdoek 2023

Het creëren van je eigen omslagdoek

Zomaar 7 dagen achter elkaar les geven over hetzelfde onderwerp. Dit maakt het mogelijk om samen in een ontwerp-brei-kleurenfeest te raken. Elkaar inspireren en keuzes bewonderen.   Dat lijkt mij ontzettend leuk!  

Ik ben Margreet Vonkeman en geef sinds 2014  cursussen in verschillende breitechnieken. Zo heb ik lessen verzorgd voor vakleerkrachten Handwerken in het basisonderwijs, maar ook een heel studentendispuut leren breien. Sinds 2019 verzorg ik deze cursussen via mijn eigen bedrijfje Breiwerck.  Mede door de beperkingen die corona hebben opgeleverd, heb ik diverse facebookgroepen waar ik lesgeef met behulp van mijn zelfgemaakte tutorials.

Het is wel heel erg leuk om de technieken die hierbij komen kijken nu ook in het echt over te kunnen dragen tijdens deze breivakantie op de Avontuur. Ik vind het een uitdaging om mensen te laten ervaren dat ze meer kunnen dan een patroon nabreien. Zelf spelen met patronen, zelf ontwerpen en een uniek resultaat krijgen. Keuzes maken die passen bij jouw kunnen en voorkeur.

Mijn passie ligt in het aanleren van breitechnieken van over de hele wereld en deze over te dragen in mijn tutorials. Als ik niet de finesses kan leren uit een boek, dan reis ik met liefde naar het land zelf  toe om de experts op dit gebied te raadplegen. Naast dat ik technieken volgens de authentieke manier wil beheersen, probeer ik altijd het originele materiaal te pakken te krijgen. Dit ook uit respect voor de tradities van een land. Het voegt voor mij iets essentieels toe. Daarom kan het voor mij ook niet anders dat jullie de omslagdoeken gaan breien met originele Shetland wol.

Ik ben denk ik een veeleisende juf, ik hou van het overbrengen van gedegen techniek. Ik help mensen graag over drempeltjes. Er moet gewerkt worden en de basis moet in orde zijn. Maar met deze gedegen techniek kun je daarna spelen wat je wilt.

Wat kun je verwachten

Wat zijn ze toch prachtig, die grote omslagdoeken. Zoveel breisters willen er één breien, maar durven niet goed om aan zo’n groot project te beginnen. En dan ook nog eens in je breiwerk knippen. Kortom: De wens is er en de verleiding ook, maar de drempel is hoog!

In zeven dagen neemt Margreet je door de volgende hobbels mee:

  • Het kiezen, ontwerpen en samenstellen van je patroon. Wat is er allemaal mogelijk? Wat zijn de consequenties van je keuzes?
  • Kleuren kiezen. Wat is je favoriete kleur? Hoe werken kleurgroepen?
  • Zelf wol kopen. We gaan op maandagochtend naar Finlandia Import in Bergen en krijgen zowel de hele winkel als de hulp van Evodie exclusief voor ons ter beschikking om kleur te geven aan ons ontwerp.
  • Welke technieken kom je tegen bij het breien van een omslagdoek? Hoe ga je om met je patroon, de knipbies, knippen in je breiwerk, steken opnemen voor de rand en ga zo maar door. Wij gaan alles oefenen. De naaimachine en de scherpe scharen.

Aan het eind van deze vaarvakantie kun je thuis je omslagdoek gaan breien. Er is op het schip alvast een beginnetje gemaakt.

Een maand van te voren krijg je huiswerk op, zodat je breitechniek op orde is voor aanvang van de breibootvakantie. Na de vakantie heb je een jaar toegang tot filmpjes over alle behandelde onderwerpen. Mocht je tijdens het breien van je eigen omslagdoek niet meer weten hoe je verder moet, dan kun je even kijken hoe het ook al weer zat.

Route met het schip Avontuur:

ymkje.nl creatieve reizen
Het centrum van Purmerend

Zondag :vertrekken we  naar Purmerend. We liggen daar voor de sluis en vlakbij het centrum van Purmerend.

 

ymkje.nl creatieve reizen
Eén van de vele leuke Alkmaarse straatjes

Maandag : Vertrekken we vroeg naar Alkmaar. Dezelfde dag gaan we met de bus naar Bergen om wolletjes uit te kiezen voor de omslagdoek.

Dinsdag :komen we via het Alkmaardermeer over de Zaan in Wormerveer aan.   

ymkje.nl
de Molen van Haarlem

Woensdag : komen we langs de Zaanse Schans en varen door naar de Spaarne waar we in het centrum van Haarlem liggen.

 

 

ymkje.nl creatieve reizen
Leiden, de Zijlpoort

Donderdag :Van Haarlem komen we langs het Cruquiusgemaal naar Leiden. Hier meren we bij de Zijlpoort aan. 

ymkje.nl
foto: Ditte v/der Schuit Westeiderplassen

Vrijdag : maken we een prachtige tocht naar Kudelstaart. Met uitzicht op de Westeinderplassen

Zaterdag : varen we via de Kostverloren vaart dwars door Amsterdam terug naar het Oosterdok in Amsterdam

Ontwerp-, brei- kleurenfeest Margreet Vonkeman

1 oktober – 7 oktober 2023
Reisnummer : ontwerpkleurenfeest 

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 870
Grote éénpersoonshut  : € 920
Twee persoonshut*       : € 720 per persoon

*Uitsluitend samen te boeken