Nieuwsbrief derde kwartaal 2020

Ymkje Creatieve Reizen

Ymkje.nl
Creatieve reizen

NIEUWSBRIEF

Sneek, augustus 2020

De schoolvakanties zijn voorbij en langzaam maar zeker komt iedereen weer in het nieuwe normale ritme.
Tijd om de nieuwsbrief te versturen, want nieuws heb ik volop.

Allereerst wordt de quilt en brei nieuwsbrief samen gevoegd tot één nieuwsbrief. In 2021 komt er een nieuwe activiteit bij, die dan ook in de nieuwsbrief komt

Breiweek september 2020
Zoals het er nu uitziet, gaat de breireis “aan kant doen” gelukkig wel door. De vaarroute is gewijzigd, zodat de reis in coronarustige gebieden zich afspeelt. Geen grote steden maar een reis naar de andere kant van Nederland: Spakenburg, Kampen, Harderwijk en wederom Spakenburg. Een heel mooie route, waar ook de breiwinkeltjes niet ontbreken.
Monique heeft zich goed voorbereid en heeft er net zoals ik enorm veel zin in.
Door persoonlijke omstandigheden kan helaas iemand niet mee. Er is dus een plekje vrij gekomen, mocht je met ons mee willen op de reis dan kan dit nog. Je bent van harte welkom.

Christina heet vanaf nu Avontuur
Het schip kreeg dit jaar een andere naam en eigenaar. Onze zoon Tommy heeft het bedrijf overgenomen. Eigenlijk is de naam die Tommy heeft gekozen de eerste naam van het schip.
Zij is op 18 juli 1932 van de werf in Winschoten gekomen en kreeg van de eerste eigenaar de naam Avontuur mee. Het schip Avontuur is eigenlijk in ere hersteld.

Toon vaart o.a. nog wel de breiweken, wat natuurlijk wel zo gezellig is.

Het Hunehuis
Voor 2021 staat er naast het schip een andere accommodatie op het programma: het Hunehuis.
Dit is een natuurvriendenhuis van het NIVON en ligt midden in de Drentse natuur. Het is een voor auto’s afgesloten natuurgebied, alleen de gasten van het Hunehuis mogen daar komen.

Quilt nieuws 2021
Volgend jaar gaat de quiltreis naar deze locatie toe. Je kunt dan als je wilt je naaimachine meenemen. Appie geeft dagelijks een workshop quilten aan beginners tot en met (ver)gevorderden van twee uur. Ze heeft weer hele leuke ideeën om te maken, deze zijn binnenkort te bewonderen op mijn website.

Bij het Hunehuis staan fietsen klaar zodat je naar hartenlust kunt fietsen, of mooie wandelroutes lopen. Er zijn knooppuntroutes die wij graag met jullie delen.

Toon en ik verzorgen de maaltijden, zodat je onbezorgd vakantie kunt vieren en bezig bent met je favoriete hobby.

Aanvang: maandagmiddag, 11 tot vrijdagochtend 15 oktober.

De quilt & fiets midweek gaat door met een minimum van 5 deelnemers.

Nieuw: Je eigen kleding maken & fietsen
Nieuw dit jaar 2021 is de midweek, je eigen kleding maken & fietsen. Deze midweek vindt eveneens in het Hunehuis plaats. En ook dan verzorgen Toon en ik de maaltijden en ik doe mee als absolute beginner om mijn favoriete broek te leren naaien. Dit is Rick wel toevertrouwd, zij
naait van kinds af aan kleding, heeft diverse cursussen gevolgd en heeft inmiddels haar eigen atelier opgezet, waar ze kleding ontwerpt en maakt. Haar kleding wordt onder de naam @Rik in diverse kledingwinkels verkocht. Deze midweek is zowel geschikt voor de absolute beginner als ook de (ver)gevorderden. Je neemt je eigen naaimachine mee en leert hier beter mee omgaan. 

Het doel is dat je thuis aan de slag kunt met eenvoudige patronen voor de beginners en de (ver)gevorderden ingewikkelder patronen aankunnen. Naast de dagelijkse workshop, kun je gebruikmaken van een fiets of wandelen.

Natuurlijk kun  je ook verder gaan met je project of een boek lezen. Kortom een leerzame ontspannen vakantie. 

Aanvang: maandag, 12 tot en met vrijdagochtend 16 april.

Deze midweek gaat door met een minimum van 5 deelnemers.

Breiweken 2021 op de mps. Avontuur

In het voorjaar komt Nana van Naantje Knit aan boord van het motorpassagierschip Avontuur.
Zij geeft dagelijks een workshop van 2 uur waarin je de methode leert hoe je een trui van boven naar beneden breit. Het moeilijkste is de bovenkant (top) omdat je de hals, borst meerdering en minderingen en de mouwinzet breit. Je leert dit stap voor stap en breit in jouw maten je eigen trui.

Naarmate je meer naar beneden breit (down) wordt het een stuk eenvoudiger allemaal. Zodat je zonder problemen je trui thuis kunt afmaken.
Hierna kun je thuis aan de slag met de wol die je wilt en altijd op maat gebreit. Wat je hier allemaal voor nodig hebt, krijg je vooraf in de praktische informatie toe gemaild.
De vaarroute is ook de moeite waard en brengt je naar een van de mooiste plekjes van midden Nederland.

Aanvang: maandag, 14 tot en met vrijdagochtend 18 juni.

Er is nog 1 éénpersoonshut en 1 tweepersoonshut vrij.

In het najaar komt Annita Wilschut van zijmaakthet een midweek aan boord. Zij is bekend door de leuke leerzame knuffels, die ze ontwerpt en geeft deze uit in haar boekjes van zijmaakthet. Je kiest van te voren een knuffel uit om te maken. Dit patroon krijg je aan boord uitgereikt en ga je mee aan de slag. Zelf heb ik al diverse knuffels gemaakt en vind het heel leuk en leerzaam om te breien. Er is genoeg keus en mocht je de smaak te pakken hebben, geen probleem want Annita neemt al haar patronen en garen mee.

Ook hier krijg je de praktische info voor de reis toe gemaild. Deze route gaat door een heel ander deel van Nederland, maar niet minder mooi.

Aanvang: maandag, 20 tot en met vrijdagochtend, 24 september.
Hier zijn nog 1 tweepersoons- en 5 éénpersoonshutten vrij.

Een nieuwsbrief vol nieuwtjes

De website ymkje.nl is inmiddels aangepast en het nieuwe programma staat er deels op. Binnenkort komen ook de midweken van eigen kleding maken en quilten op de website te staan. Het wachten is nog op een paar mooie foto’s.
Gewoon regelmatig even kijken op ymkje.nl.

Meer informatie vind je op mijn website: ymkje.nl onder andere welke vaarroutes gepland staan voor de 2021 reizen en de prijzen.

De reizen op het schip zijn volgend jaar met minder deelnemers, het slaapgedeelte bestaat uit: 2 tweepersoonshutten en 8 éénpersoonshutten. De reden hiervoor is, dat op deze manier de anderhalve meter gewaarborgd kan worden als je in de salon zit.

De Hunehuisreizen kennen een maximum van 12 personen.

Ik ben op Facebook een pagina gestart genaamd Ymkje Creatieve Reizen
Daar kan je lid van worden, zodat je vragen kan stellen en creatief werk kunt delen middels foto’s.

Hartelijke groet

Ymkje Rypkema

Ymkje.nl