Nieuw Haakboot – Mochila haken – Roelie Selles

10 juni – 14 juni 2024  VOLGEBOEKT
Reisnummer : Mochila haken – Roelie Selles 
Mocht je interesse hebben, meld je vooral aan voor de reservelijst.

Eindelijk is de Avontuur ook een haakboot

Wat is toeval. Toon en ik gingen in Hattem lunchen en daar kwam ik de handwerkwinkel  “Twee Steekje los” tegen. Natuurlijk ging ik naar binnen en meldde op een gegeven moment dat ik nog op zoek was naar iemand die workshops kon geven in Mochila haken.  Roelie Selles die samen met Lisette Potgieter de winkel Twee steekjes los in Hattem heeft, werd meteen enthousiast. Zij is specialiste in Mochila haken en ja het leek haar heel leuk om een midweek op de haakboot Avontuur workshops te geven in Mochila haken. 

Roelie geeft regelmatig workshops in allerlei soorten haaktechnieken, waaronder Mochila haken. Het is een leuk project om op de Avontuur te doen. Je leert de technieken om je eigen Mochila te haken.  Je kiest je eigen kleuren om zo’n vrolijke rugzak te maken. Mochila’s zijn er in diverse groottes.  Het leek ons het leukst om voor de middelgrote te gaan, maar het staat je vrij om een andere keuze te maken.

Roelie vertelt: “we gaan een Mochila haken aan de hand van het eerste boek van Rianne de Graaf. Mochila is het Spaanse woord voor rugtas. Rianne heeft zich in haar boeken laten insprireren door de kleuren en vormen die de Wayuu, een inheems volk in het noorden van Colombia/Venezuela gebruikten voor hun tassen.”

De gebruikte haaktechniek, valt onder de tapestry haaktechniek. Er wordt met meerdere kleuren gehaakt, waarvan de draden steeds worden meegenomen. Hierdoor krijgt de tas haar stevigheid en ziet de binnenkant er netjes uit.

Roelie is haakster in hart en nieren, hoe ingewikkelder hoe leuker, want ze houdt van uitdagingen. Er zijn veel mooie haaktechnieken, maar werken met verschillende kleuren tegelijk zoals bij Mochila haken heeft toch wel haar voorkeur.

Mochila haken door de Weerribben en Friesland

Maandag, 10 juni
vertrek uit Kampen, de Hanzestad aan de IJssel. De eerste overnachting is in Vollenhove. Vollenhove is een van de mooiste kleine stadjes in de kop van Overijssel. Ja, stadje, wat deze stad met een kleine 4500 inwoners heeft in 1354 stadsrechten gekregen. Vollenhove kent nog veel historische gebouwen.  Het is een leuk klein stadje wat de moeite waard is om doorheen te wandelen.

Dinsdag, 11 juni
vanuit Vollenhove varen we, door de Weerribben,  naar Lemmer, gelegen aan het IJsselmeer in Friesland. Lemmer is een watersportplaats, waar menig schip ligt afgemeerd. In het centrum van Lemmer vind je allerlei leuke winkeltjes. 

Woensdag,12 juni
varen we van Lemmer naar Langweer. Dit is een klein dorp, gelegen aan de Langweerder wielen. In de zomer is het een levendig dorp waar allerlei kleine winkeltjes zijn.  Het is eveneens een watersportdorp.   

Donderdag, 13 juni
vertrekt de boot van Langweer naar Grouw. Hier is ook een wolwinkel Van Draad. Het is een eveneens ook een watersportdorp, gelegen aan het Pikmeer.  De dorpskern kent vele leuke aparte winkeltjes.

Vrijdag, 14 juni
Varen van Grouw naar naar Sneek. Tevens de plek waar iedereen weer van boord gaat na de lunch.  Sneek is één van de 11 steden en is vooral bekend door haar waterpoort. Zelf noem ik Sneek (mijn woonplaats) een stad in een boodschappentas. Alle winkels kun je hier wel vinden. Beslist een bezoekje waard.  

Nieuw Haakboot – Mochila haken – Roelie Selles

10 -14 juni 2024
Reisnummer : Haakboot met Roelie

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 765
Grote éénpersoonshut  : € 815
Twee persoonshut*       : € 665 per persoon

*Uitsluitend samen te boeken.

De prijzen zijn inclusief alle havengelden en toeristenbelasting, de maaltijden, overnachtingen en de workshops.