Volgeboekt!!

Naantje Knit Keltisch kabelen

16 mei – 20 mei 2022
Reisnummer : A1605

Inmiddels is Nana een bekend gezicht op de breiboot Avontuur. Met veel knowhow en geduld worden de workshops door haar omschreven: De nieuwe midweek, Keltisch Breien, wordt door Nana als volgt gegeven:
“Kabelen kennen (en wellicht kunnen) we allemaal. Maar met kabelen kunnen we zoveel meer.

Dubbelzijdig kabelen bijvoorbeeld, zodat een shawl aan beide kanten even mooi is. Kabelen met meerdere kleuren is heel verrassend en geeft een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden. Keltisch kabelen is door Lucy Hague op de kaart gezet en is een uitdaging op zich. De kabels lijken niet meer op die in een traditionele kabeltrui maar slingeren en knopen zich eigenzinnig over het werk in de fraaiste patronen.
Gedurende de week komen alle mogelijke technieken aan bod. Ik neem verschillende patronen mee, die ik speciaal voor deze reis heb ontworpen.
Neem je naalden mee. Tussen 2,5 en 3,5 afhankelijk van je hand van breien.
Een aantal projecten zijn geschikt voor rechte pennen en een aantal voor de rondbreipen (of koploze naalden).
Garen om mee te oefenen, krijg je bij de workshops. Ik breng ook pakketten mee om de projecten mee te breien.”
Nana, (Naantjeknit.nl) geeft dagelijks, behalve vrijdag een workshop van 2 uur om het Keltisch kabelen onder de knie te krijgen.
Je krijgt het lesmateriaal ook mee naar huis zodat je thuis dit als ruggensteuntje kunt gebruiken.

Route met de breiboot Avontuur: De Noordroute

Maandag : vanuit Amsterdam vertrekken we zo snel mogelijk naar Haarlem, waar een leuke breiwinkel te vinden is en een mooie stad is. Wij liggen midden in het Centrum aan het Spaarne.

Dinsdag : vertrekken we via de Zaanse Schans naar Wormerveer, we liggen meteen aan de weg waar leuke winkeltjes zijn en natuurlijk ook een breiwinkel.

Woensdag : varen we naar Alkmaar een prachtige stad  met hele leuke winkeltjes.

Donderdag : is onze laatste pleisterplek in Purmerend. We liggen ook hier in het centrum.

Vrijdag : varen we weer naar Amsterdam, het Oosterdok wat vlakbij het Centraal Station ligt (10 minuten lopen). Na de lunch gaat iedereen weer naar huis.

Naantje Knit Keltisch kabelen

16 mei – 20 mei 2022
Reisnummer : A1605

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 625
Grote éénpersoonshut  : € 675
Twee persoonshut*       : € 525 p.p.

*Uitsluitend samen te boeken en jullie onderling afspraken hebben gemaakt, mocht het Covidvirus roet in het eten gooien.