Volgeboekt!!

Monique Boonstra Kantbreien

13 juni – 17 juni 2022
Reisnummer : A1306

Deze week staat in het teken van kantbreien. Monique is een begrip in binnen- en buitenland met haar workshops in haar specialisme: kantbreien.

Een beschrijving van Monique zelf:
“Hallo ik ben Monique Boonstra. In de workshops die ik zal geven, tijdens het varen over de Nederlandse wateren, gaan we een mini project breien, waarin verschillende technieken van het kantbreien aan de orde komen.
Alles wat we gaan doen, komt op papier te staan, zodat je dat later kunt terug lezen, wanneer je dit nodig hebt.
Je hoeft alleen je favoriete breinaalden mee te nemen, 2 ½ of 3 mm. Rond of recht, metaal of bamboe wat jezelf het prettigst vindt.

Aan het einde van de reis, heb je een prachtige ieniemienie shawl met alles er in. Zodat, àls je een mooi modelletje ziet, je niet meer hoeft te aarzelen of je het wel kunt breien.
Ook het garen zit bij de workshops in.”

Route met de breiboot Avontuur: De Hollandroute

Maandag : vertrek vanuit Amsterdam, zo snel mogelijk, zodat we nog tijd hebben om naar de leuke breiwinkel te gaan en de stad Haarlem te bekijken. We liggen midden in het centrum op het Spaarne.

Dinsdag : varen we naar Leiden. Ook hier liggen we in het centrum, vlakbij de Zijlpoort. De breiwinkels zijn echter wel een eindje lopen, maar zeker de moeite waard. In Leiden zit het TRC (Textiel Research Centre) welke zich dichter bij het schip bevindt. Het TRC houdt zich bezig om textiel te verzamelen van over de hele wereld en zo het culturele erfgoed te conserveren en bewaren. Er worden regelmatig kleine tentoonstellingen gehouden. Verder worden er rondleidingen georganiseerd in het archief zelf.

Ymkje.nl Creatieve reizen

Woensdag : vertrekken we naar Alphen aan de Rijn. We liggen dan afhankelijk van het weer of in het Centrum van Alphen of in een prachtig natuurgebied.

Donderdag : varen we naar Uithoorn, een klein dorpje aan het begin van de Amstel, waar wèl een lekkere ijssalon is trouwens. 

Vrijdag : varen we over de Amstel dwars door Amsterdam.  Dit is een schitterende ervaring om mee te maken. Wij maken foto’s van de omgeving en de toeristen, die voor de brug moeten wachten, maken foto’s van ons. Want het komt niet veel voor dat zo’n groot schip dwars door Amsterdam vaart.

Monique Boonstra Kantbreien

13 juni – 17 juni 2022
Reisnummer : A1306

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 625
Grote éénpersoonshut  : € 675
Twee persoonshut*       : € 525 p.p.

*Uitsluitend samen te boeken en jullie onderling afspraken hebben gemaakt, mocht het Covidvirus roet in het eten gooien.