Het Betere Breiwerk – Carla Meijsen (1)

17 –  21 juni 2024    VOLGEBOEKT
Reisnummer :   het Betere Breiwerk 2024
Mocht je interesse hebben, meld je vooral aan voor de reservelijst.

 Carla Meijsen is oprichter en eigenaar van The Dutch Knitters. Onder deze vlag, geeft zij diverse workshops over Noord-Europese breitechnieken in binnen- en buitenland. 

Carla is opgeleid als docent Textiele Werkvormen en sinds 2016 ook gecertificeerd Master Knitter volgens The Knitting Guild Association (TKGA). Samen met breivrienden,  maak zij studiereizen naar onder andere Estland, Zweden, Letland, Groot Brittannië en Noorwegen om daar ter plaatse deel te nemen aan breicursussen en de breicultuur te onderzoeken. In 2016 en 2017 was Carla Artist in Residence op Shetland en in november 2019 in Tallin, Estland. Ze heeft diverse boeken geschreven, onder andere  Magische Motieven., breiwerk met een Geheime Boodschap en The Dutch Knitters Warme Handen – Estlandse Wanten en Polswarmers. In 2006 organiseerde The Dutch Knitters, in samenwerking met Second Events, de eerste Nederlandse Stich ’n Bitch-dag in de Van Nelle fabriek te Rotterdam.

Welk avontuur gaat er op de breiboot gebeuren

De cursus Het Betere Breiwerk, is een opleiding van 8 lessen bedoeld voor gevorderde breiers. Deze wordt twee maal per jaar gegeven. Hieruit gaat Carla op de breiboot Avontuur  een leuk en interessant programma samenstellen. De hoogtepunten uit haar cursus Het Betere Breiwerk worden verwerkt tot intensieve workshops.

Hierdoor wordt je breivaardigheid  in rap tempo verbeterd en gaat je repertoire aan breitechnieken verbreden. We onderzoeken breimethodes; hoe jij deze optimaal kunt benutten om zowel snel, als ergonomisch, maar vooral mooi en regelmatig te breien. We verbeteren allerlei onregelmatigheden in je breiwerk door verdieping in de technische details van de steek en het breien over een andere boeg te gooien.

Wat ook aan de orde komt zijn, mooie en handige methodes  van opzetten en afkanten, je verdiept je in breicuriosa zoals rond breien op rechte naalden, naadloze zakjes en meer van dat soort breiacrobatiek. Als de tijd het toelaat, duiken we ook nog in de wonderlijke wereld van de tweezijdige kabels.

Magische motieven

Magische motieven en vedische motieven zijn een rekenkundige manier om breimotieven te maken met een geheime boodschap. De motieven zijn vaak erg mooi en uitstekend te gebruiken als Fair Isle motieven. Moeilijk is het zeker niet, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, is het vaak wèl verslavend. Tijdens de workshop maak je al je eerste motieven en kun je aan de slag met het breien van je eerste magische project.

Kortom een midweek vol brei- uitdagingen, naast  natuurlijk  onze vertrouwde gezelligheid. De reis vindt in Friesland plaats. 

Route met de breiboot Avontuur : Friesland

Maandag, 17 juni
Vanaf Sneek vaart de boot naar Langweer. Langweer is typisch zo’n watersportdorpje wat in de zomerperiode helemaal opbloeit door alle watersporters die op één van de gezellige terrasjes genieten van een versnapering.

Dinsdag, 18 juni
Van Langweer vertrekken wij naar Lemmer. Ook hier is gezellige drukte. Lemmer is groter dan Langweer en hier vind je ook veel zeilschepen van de Bruine Vloot.

Woensdag, 19 juni
Vanaf Lemmer varen we naar Heeg, waar een Tjotterhaventje is.  De tjotter is de kleinste van de open ronde Friese zeilscheepjes.   

Donderdag, 20 juni
varen we naar Grou(w). Grouw is net als de andere dorpen een watersportplaats. Gelegen aan het Pikmeer. Hier vind je tevens een breiwinkel van Draad. Grouw is sowieso een dorp waar je heerlijk rond kan sneupen.

Vrijdag, 21 juni
Het is een stukje varen naar Leeuwarden, de Prinsentuin. Hier gaat iedereen weer huiswaarts. Natuurlijk kun je de bagage even aan boord laten staan om eerst het mooi centrum van Leeuwarden te bezichtigen. Leeuwarden is niet voor niets culturele hoofdstad van Europa geweest.

Het Betere Breiwerk – Carla Meijsen (1)

17 juni – 21 juni 2024
Reisnummer : Het betere Breiwerk 2024

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 765
Grote éénpersoonshut  : € 815
Twee persoonshut*       : € 665 per persoon

*Uitsluitend samen te boeken.

De prijzen zijn inclusief alle havengelden en toeristenbelasting, de maaltijden, overnachtingen en de workshops.