Het Betere Breiwerk – Carla Meijsen (2)

2 – 6 september 2024  Volgeboekt
Reisnummer :   Het Betere Breiwerk (2)
Mocht je interesse hebben, meld je aan voor de reservelijst.

Carla Meijsen is oprichter en eigenaar van The Dutch Knitters. Onder deze vlag, geeft zij diverse workshops over Noord-Europese breitechnieken in binnen- en buitenland. 

Carla is opgeleid als docent Textiele Werkvormen en sinds 2016 ook gecertificeerd Master Knitter volgens The Knitting Guild Association (TKGA). Samen met breivrienden,  maak zij studiereizen naar onder andere Estland, Zweden, Letland, Groot Brittannië en Noorwegen om daar ter plaatse deel te nemen aan breicursussen en de breicultuur te onderzoeken. In 2016 en 2017 was Carla Artist in Residence op Shetland en in november 2019 in Tallin, Estland. Ze heeft diverse boeken geschreven, onder andere  Magische Motieven., breiwerk met een Geheime Boodschap en The Dutch Knitters Warme Handen – Estlandse Wanten en Polswarmers. In 2006 organiseerde The Dutch Knitters, in samenwerking met Second Events, de eerste Nederlandse Stich ’n Bitch-dag in de Van Nelle fabriek te Rotterdam.

Welk avontuur gaat er op de breiboot gebeuren

De cursus Het Betere Breiwerk, is een opleiding van 8 lessen bedoeld voor gevorderde breiers. Deze wordt twee maal per jaar gegeven. Hieruit gaat Carla op de breiboot Avontuur   een leuk en interessant programma samenstellen. De hoogtepunten uit haar cursus Het Betere Breiwerk worden verwerkt tot intensieve workshops.

Hierdoor wordt je breivaardigheid  in rap tempo verbeterd en gaat je repertoire aan breitechnieken verbreden. We onderzoeken breimethodes; hoe jij deze optimaal kunt benutten om zowel snel, als ergonomisch, maar vooral mooi en regelmatig te breien. We verbeteren allerlei onregelmatigheden in je breiwerk door verdieping in de technische details van de steek en het breien over een andere boeg te gooien.

Wat ook aan de orde komt zijn, mooie en handige methodes  van opzetten en afkanten, je verdiept je in breicuriosa zoals rond breien op rechte naalden, naadloze zakjes en meer van dat soort breiacrobatiek. Als de tijd het toelaat, duiken we ook nog in de wonderlijke wereld van de tweezijdige kabels.

Magische motieven

Magische motieven en vedische motieven zijn een rekenkundige manier om breimotieven te maken met een geheime boodschap. De motieven zijn vaak erg mooi en uitstekend te gebruiken als Fair Isle motieven. Moeilijk is het zeker niet, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, is het vaak wèl verslavend. Tijdens de workshop maak je al je eerste motieven en kun je aan de slag met het breien van je eerste magische project.

Kortom een midweek vol brei- uitdagingen, naast  natuurlijk  onze vertrouwde gezelligheid.

Deze breireis met Carla is gelijk aan de Vaarweek die in het voorjaar wordt gegeven en bedoelt voor de gevorderde brei(st)ers. 

Route met de breiboot Avontuur : West-Nederland

Maandag, 2 september
Vanaf Amsterdam varen we via Spaarndam naar Haarlem. We liggen midden in het centrum aan het Spaarne.

Dinsdag, 3 september
liggen we aan de rand van het centrum van Leiden.

Woensdag, 4 september
varen we vanaf Leiden naar Alphen aan de Rijn. Ook hier liggen we op een mooie rustige plek vlakbij het centrum.

Donderdag, 5 september
leggen we in Kudelstaart aan. Als we geluk hebben, kunnen we genieten van een schitterend uitzicht over de Westeinderplassen.

Vrijdag, 6 september
vertrekken we vroeg uit Kudelstaart weer richting Amsterdam. Dwars door het centrum via de Kostverlorenvaart naar de thuishaven, het Oosterdok.

Het Betere Breiwerk – Carla Meijsen (2)

2 – 6 september 2024
Reisnummer : Beter Breiwerk (2)

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 765
Grote éénpersoonshut  : € 815
Twee persoonshut*       : € 665 per persoon

*Uitsluitend samen te boeken.

De prijzen zijn inclusief alle havengelden en toeristenbelasting, de maaltijden, overnachtingen en de workshops.