Februari 2020 (Quilten)

Ymkje Creatieve Reizen

Ymkje.nl
Creatieve reizen

NIEUWSBRIEF

Even een update van de creatieve reizen. Er is nog plek op twee reizen, namelijk de voorjaars quilt week en de voorjaars breiweek. Beide reizen zal ik wat meer toelichten door een nieuwsbrief.

Deze nieuwsbrieven vind je terug op mijn website onder het kopje: nieuwsbrief.

QUILTWEEK VOORJAAR

Deze week is van 11 tot en met 15 mei en belooft een boeiende week te worden. In elk stadje speuren we naar lapjes, want hoe meer lapjes, hoe meer vreugde.

Maandag, 11 mei
Om 12 uur 30 vertrekken we richting Haarlem en leren we elkaar beter kennen. Ook zal Appie een introductie geven over de mogelijkheden om te quilten in deze week. Waar ik persoonlijk veel trek in heb is deze tas, heel handig om allerlei handwerkspullen in op te bergen.

Tas, de 4 binnenvakken zijn met een rits afgesloten om van alles in te stoppen. Het hengsel kun je natuurlijk ook langer maken.

Je hebt voldoende tijd om door Haarlem rond te dwalen. De volgende dag vertrekken we op tijd naar …..

Leiden, dinsdag 12 mei
want het textielfestival in Leiden begint dan. Er vinden allerlei activiteiten plaats in de stad. Zoals je misschien in het blad Quiltnieuws hebt kunnen lezen, is in het TRC (textiel research centre) een quilttentoonstelling en kun je ’s avonds naar de quiltlezing gaan. Dit is slechts 10 minuten van onze ligplaats af. Ook de volgende ochtend kun je Leiden nog in, er is van alles te doen , zowel binnen als buiten in verband met de textieldagen van Leiden

Woensdag, 13 mei
Het schip vertrekt naar Alphen aan de Rijn. Een prachtige vaartocht door het groene hart van Nederland. Elke dag kun je de quiltworkshops bijwonen. Je kunt ook verder gaan met je eigen project of alleen genieten van het varen.
Alphen is een relatief kleine stad, we komen er ’s middags aan maar je hebt nog ruim de tijd om hier rond te neuzen.
Links zie je onze ligplaats in Alphen.

Ymkje.nl op de Christina Creatieve reizen
Onze ligplaats in Uithoorn Foto: Wilma Walvoort
Onze ligplaats in Uithoorn Foto: Wilma Walvoort Walvoort


Donderdag, 14 mei

We varen naar het dorpje Uithoorn. Hier is een stoffenwinkel en een hobbywinkel maar geen quiltwinkel helaas. Waarom we toch naar Uithoorn gaan, heeft een heel andere reden: Hier begint namelijk de rivier de Amstel.

Vrijdag, 15 mei
De ochtend varen we de Amstel af en komen zo in Amsterdam terecht. Het is heel bijzonder om dwars door het centrum te varen. Ook wij zijn een bijzonderheid voor de Amsterdamse toeristen om onze boot te zien manoeuvreren door bruggen en over de grachten. Rond 12.00 uur zijn we weer op onze stek en nuttigen we de lunch om vervolgens weer ieder zijns weegs te gaan.
Appie, de workshop begeleidster, geeft ruimt 15 jaar quiltles aan jong en oud. Zij is een vraagbaak en helpt je graag verder. De prijs is inclusief de workshops, alle verrukkelijke maaltijden, thee en koffie en het verblijf aan boord. Er gaan maximaal 14 personen mee, de reis gaat vanaf 10 deelnemers door.