Februari 2020 (Breien)

Ymkje Creatieve Reizen

Ymkje.nl
Creatieve reizen

NIEUWSBRIEF

Even een update van de creatieve reizen. Er is nog plek op twee reizen, namelijk de voorjaars quilt week en de sokken breiweek en 1 plek in de kantweek in het najaar. Beide voorjaars reizen zal ik wat meer toelichten in de nieuwsbrief.
Beide  nieuwsbrieven kunnen terug gevonden worden op mijn website onder het kopje: nieuwsbrief.
Deze eerste nieuwsbrief, gaat over

de Vaar & Breiweek “de sokken erin.” Juni 2020

Het breien van sokken op een rondbreipen, twee tegelijk vanaf de teen. De diverse soorten hielen en patronen komen aan de orde. Afke Henni geeft dagelijks een workshop van 2 uur en beantwoordt alle vragen en obstakels die je met sokken breien tegenkomt, hoe ingewikkeld dan ook, zij legt uit en geeft advies.

Deze reis doen we nu voor de derde keer. De vele terugkomers elk jaar laat zien dat deze reis de moeite waard is.
Afke is regelmatig terug te vinden op breibeursen in binnen- en buitenland, alwaar ze mensen enthousiasmeert om vooral te gaan breien. Ook heeft ze breiles gegeven aan kinderen op de basisschool en geeft ze workshops in één van haar specialisme “het sokken breien”.
Omdat er zoveel terugkomers zijn, wordt het een hele uitdaging om telkens een andere vaarroute te bedenken. Ook dit jaar zijn we hierin geslaagd, het is een heel mooie vaarroute, welke ik iedereen kan aanraden:

Breien
dagelijks een workshop van 2 uur.

Amsterdam, maandag 8 juni
Je komt uiterlijk om 12 uur 30 aan boord in Amsterdam. Vanaf het Centraal Station is het 10 minuten lopen (1 rechte weg) naar onze vaste ligplaats in het Oosterdok, vlakbij het Nemo. Als iedereen er is, gooien we de trossen los en varen we naar Vianen, een oud vestingstadje. Deze tocht duurt ongeveer vier uur. In de tussentijd lunchen we, installeren we ons en maken kennis met elkaar en inventariseert Afke de diverse niveaus; wat kan je en wat wil je leren op sokken breigebied.

Dinsdag, 9 juni
Deze ochtend wordt in overleg bekeken wanneer we naar Gorinchem gaan afvaren, een vaartocht van ongeveer 2 uurtjes. In Gorinchem is een schattig breiwinkeltje/ annex quiltwinkel.
Ook, wat beslist aan te raden is, kun je met de pont naar Woudrichem gaan of iets heel anders gaan doen namelijk met het pontje naar Crazy Quilt Gorinchem naar slot Loevestein.

de Vaar & Breiweek “ de sokken erin.”
Crazy Quilt Gorinchem

Woensdag, 10 juni
Door dat we “op stroom” varen, zijn we gebonden aan een afvaartijd. Het duurt ongeveer 5 uur om in Gouda aan te komen. Er is zowel ’s middags als ’s ochtends tijd om Gouda te bekijken. Ook in Gouda is het goed toeven en kent diverse breiwinkels, maar natuurlijk ook andere bezienswaardigheden.

Ymkje.nl Creatieve reizen NIEUWSBRIEF BREIEN

Donderdag, 11 juni
In de loop van de dag vertrekken we richting Uithoorn, hier liggen we aan het begin van de Amstel. Het plaatsje zelf is klein en een goed vertrekpunt om naar Amsterdam te varen.

Onze ligplaats in Uithoorn Foto: Wilma Walvoort
Onze ligplaats in Uithoorn Foto: Wilma Walvoort Walvoort

Vrijdag, 12 juni
De dag van vertrek. De koffer wordt weer ingepakt en de week geëvalueerd. De vaartijd naar Amsterdam is ongeveer 3 uur.
Hoe vaak we ook via deze kant Amsterdam binnenvaren, het blijft spectaculair. Er is zo veel te zien, dwars door het centrum komen we uiteindelijk aan in het Oosterdok aan steiger 4.
Na de lunch eindigt de breireis.

Door Amsterdam