Borduurtechnieken Nan van der Storm

22 mei – 26 mei Alleen nog op reservelijst mogelijk
Reisnummer :   VOLGEBOEKT

borduurtechnieken Nan van der Storm 

Nan van der Storm benaderde mij, toen ze van een vriendin hoorde over een “breiboot”. Ze meldde mij, een breiboot? dan kan het ook makkelijk een borduurboot worden! In eerste instantie aarzelde ik nog, omdat ik niet echt bekend ben in de borduurwereld. Maar Nan is hier zelf helemaal niet bang voor. Zij is dan ook veel bekender in deze wereld en heeft meerdere boeken geschreven.

Dit is wat ze vertelt:

“Mijn naam is Nan van der Storm. Velen zullen mij kennen van de workshops die ik geef door heel Nederland, de Sals (Stitch along) in een borduurblad of de  vele boeken die van mijn hand zijn uitgekomen.

Om een paar titels te noemen: “Weven met de naald”  welke momenteel erg populair is, maar er zijn ook drie delen over doorstoppen uitgebracht, de Japanse techniek “Hitomezashi”, het Holbein boek of de Sterrenparade. En nog veel meer. Ik geniet ervan deze boeken te schrijven, want  elke illustratie in het boek maak ik zelf, dus kom daardoor ook volop aan borduren toe.  Ook heb ik jaren elke week een patroon in een borduurblad gezet. Hierbij kwamen verschillende technieken aan de orde. De laatste SAL (Stitch Along) was met de techniek Bargello. Het enthousiasme én de resultaten  zijn fantastisch!”

Wat ga je leren

Wij (ik ga natuurlijk mee doen, het ziet er zo mooi uit) gaan in deze borduur-vijfdaagse een boekje maken van borduurband, een boekje  met diverse borduurtechnieken. Je hebt dan meteen een leuke herinnering aan de borduurboot Avontuur.

We beginnen met de indeling van het borduurband in pagina’s. Het leuke is, dat je met zo’n boekje verschillende technieken kunt uitproberen. Om er een beetje in te komen, starten we eenvoudig met de kruissteek om vervolgens op elke pagina een ingewikkelder patroon te oefenen. 

Je krijgt instructies en patronen van Huck borduren ofwel “Zweeds weven”. Daarna komt de Japanse techniek “Hitomezashi” aan de orde, natuurlijk met uitleg en vier patronen. Ook gaan we “keper” doorstoppen – wat uiteindelijk een mooie ster wordt. De techniek “Sashiko” komt aan de orde en gaan tenslotte een “Bargello”-motief borduren op de pagina die nog overblijft.

Nan doet ons suggesties over de tekst op de voorkant van het boekje, zodat het een echt herinneringsboekje wordt.

Iedereen krijgt een duidelijk uitleg mee naar huis, hoe je het boekje in elkaar zet, want  daar  komen we aan boord  waarschijnlijk niet aan toe.

Deze technieken is zowel voor de beginner als de gevorderde boorduurster goed te volgen.   

Route met het schip Avontuur

ymkje.nl creatieve reizen
Toon geniet van de rust en het uitzicht in Haarlem

Maandag: Vertrek vanuit Amsterdam en zetten we koers naar Haarlem. We liggen hier midden in het centrum aan het Spaarne. Er zijn hier vele leuke winkeltjes te ontdekken.

ymkje.nl creatieve reizen
Foto: Ditte van der Schuit Prachtige handwerkrol als bewijs van kunde te gebruiken bij sollicitaties

Dinsdag: varen we  door, langs het Cruquius gemaal, naar Leiden. We liggen ook hier nabij het centrum  bij de Zijlpoort en het TRC, waar diverse wisselende tentoonstellingen zijn op textielgebied. Bij voldoende belangstelling kunnen we een bezoek organiseren op handwerkgebied(zie foto).

ymkje.nl creatieve reizen
Avondrood mooi weer in de boot. Door de brug van Alphen.

woensdag: vertrekken we vanuit Leiden en varen we naar Alphen aan de Rijn. Een klein stadje met een aantal handwerkzaakjes.

Ymkje.nl
Uithoorn, de begin van de Amstel

Donderdag : varen we vanuit Alphen naar Uithoorn. Het begin van de rivier de Amstel.

Ook Uithoorn is een klein plaatsje maar winkeltjes genoeg om te ontdekken of een leuke wandeling te maken langs het water. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om aan boord te blijven.

Ymkje.nl Creatieve reizen
centrum Amsterdam

Vrijdag : varen we de Amstel af, dwars door Amsterdam en meren uiteindelijk af op de vertrouwde ligplaats het Oosterdok, steiger 4.

Borduurtechnieken Nan van der Storm

22 mei – 26 mei 2023
Reisnummer : Borduurtechnieken

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 670
Grote éénpersoonshut  : € 720
Twee persoonshut*       : € 570 per persoon

*Uitsluitend samen te boeken