Borduurtechnieken – Nan van der Storm (2)

03 juni – 07  juni 2024 VOL
Reisnummer :  Borduurboot met Nan (2)
Mocht je interesse hebben, meld je vooral aan voor de reservelijst.

Borduur vijfdaagse met Nan van der Storm
Borduur vijfdaagse met Nan van der Storm

Borduur vijfdaagse, langs de Hanzestadjes

Wat een groot succes was het vorige jaar om met een groep al bordurend door Nederland te varen.  Nan komt ook in 2024 weer op de Avontuur workshops geven. Zij zit vol nieuwe ideeën en wil dit graag met ons delen.

Nan heeft vele boeken geschreven en is erg bekend in de borduurwereld. Het Huckborduren is momenteel
erg populair onder haar boeken, maar ook Doorstoppen en de Japanse techniek Hitomezashi. De illustraties in haar boeken maakt ze zelf.

Vorig jaar ging Nan voor het eerst mee met de “borduurboot”. Zij zegt hierover: “Ik ben nog nooit zoveel boorduur-enthousiasme tegengekomen. En dat alles onder het rustgevende geronk van de motor van de Avontuur en het kabbelende water. Het thema in 2023 was water. Ook in 2024 wil ik (op veler verzoek) een boottocht-herinneringsboekje borduren.

Natuurlijk een andere variant, ik ga weer putten uit verschillende technieken. Meer verklap ik nog niet, maar dat het leuk wordt, garandeer ik.

De vaarroute gaat deze keer langs de Hanzenstadjes. Beginnend in Amsterdam en eindigend in Kampen.

Route van het borduurboot Avontuur: De Hanzestadjes

Maandag, 3 juni
vertrek vanuit Amsterdam, waar de Avontuur ligt afgemeerd bij het Nemo. Wat goed te bereiken is vanaf het Centraal Station. 

We vertrekken dan naar Spakenburg. Het eerste Hanzestadje, hier zijn 2 musea en een mooie handwerkwinkel. Er is tijd genoeg om het stadje te bezichtigen.

Ymkje.nl Creatieve reizen
Leiden Foto Anneke Wulling

Dinsdag, 4 juni
tegen de middag vertrekken we naar Harderwijk. Het oude centrum is betoverend mooi en vol met kleine winkeltjes waar je heerlijk kan rond snuffelen.

Woensdag, 5 juni
varen we naar Elburg, gelegen aan de Veluwse randmeren. Dit eeuwenoude Hanzestadje is beslist de moeite waard om te bezoeken. Wanneer je onder de toegangspoort van Elburg door wandelt, waan je je in een andere tijd met de prachtige oude gebouwen en steegjes, die uitnodigen om door heen te lopen. Ook vind je quiltwinkels in Elburg. 

Donderdag, 6 juni
varen we naar onze laatste pleisterplek, Kampen. Ook deze Hanzestad, de grootste van de vier, is het bezoeken waard. Hier krijg je ook ruim voldoende de tijd voor. Voor de quilters, is Supergoof een echte aanrader om te bezichtigen.

Vrijdag, 7 juni
is het helaas alweer de laatste dag aan boord van de Avontuur.  Naast het inpakken van je koffer, is er voor de lunch nog tijd genoeg om  nog even het stadje in te lopen. Dit laatste kan ook na de lunch.

Het schip, blijft liggen, dus je kunt je bagage wel in de salon laten staan tot je naar het station gaat.

Borduurtechnieken – Nan van der Storm (2)

3 juni – 7 juni 2024
Reisnummer : Borduurboot met Nan (2

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 765

Grote éénpersoonshut  : € 815 

Twee persoonshut*       : € 665* per persoon

*Uitsluitend samen te boeken .

De prijzen zijn inclusief alle havengelden en toeristenbelasting, de maaltijden, overnachtingen en de workshops.