Volgeboekt!!

Annita Wilschut Zijmaakthet I

18 –  22 juni 2023
Reisnummer : Aan de sok 2023

Het begon allemaal in 2018, Afke haar eerste breireis  als workshopbegeleider op de Christina. Haar reis heette: Aan de sok.  Zij leerde de deelnemers om sokken te breien vanaf de teen, twee tegelijk op een rondbreipen.

Vijf jaar later komt Afke Henni, vriendin èn breiwonder  weer met dezelfde workshop: het breien van sokken vanaf de teen tegelijkertijd op een rondbreipen.

Mede dankzij haar eerste breiweek, is Ymkje.nl verder ontwikkeld en  uitgegroeid tot een serieuze organisatie in Creatieve reizen.

 

Afke is erg kundig en creatief en heeft zich ontpopt tot sokken goeroe. Samen met haar hebben we zo’n 15 jaar terug een breicafé in Sneek opgericht. Eerst bij iemand thuis, maar al vrij snel moesten we naar een echt café verkassen om iedereen plek te geven. Naast het sokken breien, specialiseert zij zich ook in het breien van handschoenen in allerlei variaties. Ook is zij op diverse beurzen te zien en geeft ze binnen Friesland workshops in diverse breitechnieken.

 

Deze week staat in het teken van de nostalgie èn je leert veel over het sokken breien op de rondbreipen.

Wat leer je allemaal: het opzetten van steken vanaf de teen, het breien van de diverse hielvarianten en het afkanten met een elastische boord.

Het is raadzaam om kleine (baby)sokjes te maken, wil je alle hielvarianten  breien. Je kunt natuurlijk ook je eigen maat breien en leren hoe je deze kunt aanpassen om je voet heen ( hoge wreef, smalle voet).

Doordat je twee sokken gelijktijdig breit op de rondbreipen vanaf de teen, heb je altijd gelijke sokken en kun je tussen door passen zodat de hiel op de juiste plek zit. Als je deze techniek eenmaal hebt aangeleerd, wil je niet meer anders.

 

Route met de breiboot Avontuur : De Rijnroute

Zondag : Vertrek vanuit Amsterdam om ’s avonds af te meren nabij Utrecht.  

Maandag : liggen we in Wijk bij Duurstede, een prachtig oude vestingstadje aan de Neder-Rijn en heeft een mooi oud centrum erg leuk om door heen te slenteren.  

Dinsdag : Arnhem, de hoofdstad van Gelderland. Er zijn diverse musea en natuurlijk Burgers Zoo.  

Woensdag : varen we naar Doesburg. Een erg mooi vestingstadje. Vele leuke kleine winkeltjes en een schitterend centrum.

Donderdag : varen we naar Zutphen. Zutphen is een Hanzestad en kent vele unieke winkels op het creatieve vlak. 

Zutphen is de plek waar iedereen weer van boord gaat rond het middaguur. Je kunt echter je bagage op het schip achterlaten om Zutphen beter en langer te ontdekken. Er gaat een trein naar Zwolle, welke als het goed is, elk half uur gaat.

Annita Wilschut Zijmaakthet I

18 juni – 22 juni 2023
Reisnummer : Aan de Sok 2023

Prijs:

Kleine éénpersoonshut : € 670
Grote éénpersoonshut  : € 720
Twee persoonshut*       : € 570 per persoon

*Uitsluitend samen te boeken